Spørgsmål til gældsbrev





  • 1. OPLYSNING OM LÅNGIVER (KREDITOR)



  • 2. FLERE LÅNGIVERE (KREDITORER)?

  • Her skal man angive, om der er flere personer, der i fællesskab yder lånet - det vil sige, om der er flere personer, der skal angives som kreditorer på gældsbrevet.





  • 3. OPLYSNINGER OM LÅNTAGEREN (DEBITOR)



  • 4. LÅNETS STØRRELSE

  • Angiv dét beløb, som långiveren skal låne til låntageren. Beløbet skal desuden angives i danske kroner (DKK). Et eksempel kan være 5.000 kr. eller 10.000 kr.


  • 5. UDBETALING AF LÅNET

  • Her skal du oplyse, om lånet skal udbetales kontant, eller om det skal overføres til låntagerens konto.
  • DD dash MM dash YYYY
  • Her skal man oplyse, om lånet skal udbetales ved underskrift af gældsbrevet, eller om udbetalingen skal ske til en nærmere fastsat dato ude i fremtiden.
  • MM slash DD slash YYYY


  • 6. RENTER

  • Her skal man oplyse, om lånet skal forrentes, eller om lånet er rentefrit. Vælg “Ja”, hvis lånet skal tillægges renter, og “Nej”, hvis lånet er rentefrit. Rentefri lån forekommer typisk i familieforhold (familielån), hvilket indebærer, at lånet gives gratis, og låntager betaler en udgift for få et lån stillet til rådighed.
  • Angiv den årlige rentesats. Den årlige rentesats kan være meget forskellig. Bankers udlånsrente ligger f.eks. mellem 3-20% årligt. Se en oversigt over forskellige banker udlånsrenter på www.mybanker.dk.


  • 7. TILBAGEBETALING AF LÅNET

  • Her skal man oplyse, hvordan lånet skal tilbagebetales.

    Lånet kan tilbagebetales på 3 forskellige måder:
    1. 1. Tilbagebetaling kan ske på baggrund af en anfordring, hvilke betyder, at långiver kan forlange lånet indfriet på et hvilket som helst tidspunkt og uden forudgående varsel blot ved at give en meddelelse til låntager om tilbagebetaling.
    2. 2. Tilbagebetaling kan også ske i overensstemmelse med en afdragsplan.
    3. 3. Tilbagebetaling kan endelig ske på en bestemt dato, der er fastsat på forhånd i gældsbrevet.
    4. MM slash DD slash YYYY
      Her skal man oplyse, hvornår lånet skal afdrages den første gang. Vi anbefaler, at man vælger den 1. i en måned, fordi det typisk er her, man betaler sine andre regninger.
    5. Her skal man angive størrelsen på de enkelte afdrag.
    6. MM slash DD slash YYYY
      Her skal man angive dén dato, hvor den samlede gæld skal tilbagebetales.
    7. Opsigelse af låneaftalen

      Netop fordi debitor skal tilbagebetale lånet på anfordring (ved en meddelelse), er låneaftalen uopsigelig for kreditor. Kreditor kan med andre ord ikke opsige låneaftalen. Såfremt man vil tilføje en opsigelighedsklausul til fordel for kreditor, skal man under spørgsmål 8 vælge, at tilbagebetaling enten skal ske a) efter en afdragsplan eller b) på en fast dato.



    8. Opsigelighed af låneaftalen

    9. Hvis lånet er opsigeligt, kan kreditor opsige låneaftalen, når som helst og kræve, at debitor betaler hele lånet (eller dens rest) tilbage før tid. Det gælder, selvom debitor har overholdt vilkårene i låneaftalen til punkt og prikke. Tilbagebetalingen af lånet sker derfor i overensstemmelse med de vilkår, som man har aftalt i låneaftalen.

      Hvis lånet derimod er uopsigeligt, kan kreditor ikke kræve lånet tilbagebetalt efter velbefindende, men tilbagebetalingen af lånet skal ske i overensstemmelse med de vilkår, der fremgår af låneaftalen.
    10. Her skal man tage stilling til, om låneaftalen skal være bindende for kreditor i en vis periode, før kreditors ret til at opsige aftalen træder kraft. Således vil låneaftalen være opsigelig for kreditor kombineret med en uopsigelighedsklausul i en nærmere fastsat periode, hvilket f.eks. kan være 6 måneder.

    11. DD dash MM dash YYYY
      Det kan f.eks. være at kreditor ikke kan opsige låneaftalen de første 6 måneder af aftalens løbetid, og herefter kan kreditor opsige låneaftalen med et nærmere fastsat varsel, som man skal tage stilling til i næste spørgsmål. Hvorvidt bindingsperioden skal være 2 måneder eller 10 måneder, afhænger af de konkrete ønsker, som man har.
    12. Her skal man vælge den opsigelsesvarsel, som kreditor skal være underlagt og som debitor skal have, før kreditor kan opsige låneaftalen.


    13. 8. INVOLVENS ELLER MISLIGHOLDELSE

    14. Ved insolvensbehandling forstås konkurs- eller rekonstruktionsbehandling.


    15. 9. FORBYRDELSESKLAUSUL

    16. En tvangsfuldbyrdelsesklausul, der også går under navnet eksekutionsklausul, giver kreditor et udlægsfundament, hvilket indebærer, kreditor kan inddrive sit krav, uden at indgive betalingspåkrav eller stævning. Det er med andre ord nemmere for kreditor at inddrive sit krav hos debitor, da tvangsfuldbyrdelsesklausulen kan danne grundlag for udlæg, hvis debitor ikke betaler lånet til forfaldstid.


    17. 10. KONTAKTOPLYSNINGER

      Her i sidste felt skal du angive oplysninger om dén person, der skal modtage dette dokument - dvs. den person, som vi skal sende gældsbrevet til.
    Gem udkast og fortsæt senere
    Tilbage til Legal Doc
    Close
    Search

    Hit enter to search or ESC to close

    cookie Ved at bruge denne side, acceptere du vores privatlivspolitik. Klik her, for at læse mere om vores persondatapolitik Close