Spørgsmål til samejeoverenskomst
1. HVEM EJER BOLIGEN
Fulde navn (Ejer #1)
*
Fulde navn (Ejer #2)
*
2. OPLYSNINGER OM EJENDOMMEN
2.1. Siden hvornår har I ejet ejendommen i sameje?
*
DD dash MM dash YYYY
2.2. Hvordan benytter I ejendommen?
*
Helårsbolig
Halvårsbolig
2.3. Hvilken type ejendom har I?
*
Hus
Ejerlejlighed
Andelslejlighed
Navn på andelsforeningen
*
Andelsbolignummer
*
Matrikelnummer
*
Ejendommens nummer
*
Ejendommens adresse
*
Postnummer
*
By
*
3. EJERFORHOLDET
Er ejerforholdet fordelt ligeligt?
*
Ja
Nej
Beskriv, hvordan ejerforholdet i ejendommen er fordelt mellem jer. Hvis I f.eks. ejer ejendommen 50/50, hvilket er det mest hyppigt forekommende, skal I vælge “Ja”, men hvis I ikke har et ligeligt ejerskab i ejendommen, skal I vælge “Nej”.
Ejer #1 (Fulde navn og procentdel)
*
Ejer #2 (Fulde navn og procentdel)
*
Beskriv fordelingen af ejerforholdet
Nu hvor ejerforholdet ikke er fordelt ligeligt mellem jer, skal I angive den nærmere fordeling af ejerforhold (i procenter). Det er vigtigt, at de samlede procentandele udgør 100%.
4. INDSKUD I EJENDOMMEN (INTERN GÆLD)
Er indskuddet i ejendommen fordelt ligeligt?
*
Ja
Nej
Her skal du oplyse, om indskuddet i ejendommen er fordelt ligeligt mellem ejerne, eller om én ejerne har et større indskud, end den anden ejer.
Du skal inkludere både kontantudbetalingen og handelsomkostninger (advokat, ejendomsmægler mv.), når du beregner det samlede indskud i ejendommen.
Ejer #1
*
Nu, hvor indskuddet ikke er fordelt ligeligt mellem ejerne, skal dy angive den nærmere fordeling af indskuddet i ejendommen. Det vil sige, hvor meget hver af ejerne har indskudt ved køb af ejendommen?
Hvis det samlede indskud f.eks. udgør 200.000 kr., og Ejer #1 har indskudt 120.000 kr., mens Ejer #2 har indskudt 80.000 kr., skal du indtaste 120.000 kr. for Ejer #1 og 80.000 kr. for Ejer #2.
Summen af indskuddene skal dermed udgøre det samlede indskud ved købet af ejendommen.
Ejer #2
*
Ønsker I et gældsbrev, der skal integreres i samejeoverenskomsten?
*
Nej
Ja
Stillingtagen til dette spørgsmål er relevant, hvis du har svaret, at den ene ejer har indskudt et større beløb, end den anden ejer. Du skal vælge “Ja”, hvis du gerne vil have et gældsbrev integreret i samejeoverenskomsten.
Det skyldige beløb i gældsbrevet vil være halvdelen af differencen af beløbsforskellen, der fremkommer ved forskellene af de indskudte beløb i ejendommen. Hvis det samlede indskud f.eks. udgør 200.000 kr., og Ejer #1 har indskudt 120.000 kr., mens Ejer #2 har indskudt 80.000 kr., vil det skyldige beløb i gældsbrevet fra Ejer #2 til Ejer #1 have et pålydende på 20.000 kr., således, at Ejer #2 skylder Ejer #1 i alt 20.000 kr.
Fordelen ved denne konstellation vil navnlig være, at dén ejer, der har indskudt mere, vil få det overskydende beløb tilbage ved ophør af samejet, uanset om ophøret af samejet sker grundet et salg af ejendommen, eller skyldes andre grunde. Du bliver med andre ord stillet ligeligt ved ophør af samejet.
BEKRÆFTELSE
*
Vi bekræfter, at det skyldige beløb henstår rentefrit og forfalder til betaling ved ophøre af samejeoverenskomsten.
5. DRIFTSUDGIFTER PÅ EJENDOMMEN
Skal udgifterne på ejendommen fordeles efter samme forhold som ejerforholdet i ejendommen?
*
Ja
Nej
Angiv “Ja” eller “Nej” alt efter hvordan udgifterne på ejendommen skal fordeles mellem ejerne. Det kan f.eks. være udgifter til løbende vedligeholdelse, istandsættelse, nyanskaffelser mv.
Vi anbefaler, at udgifterne fordeles efter samme forhold, som svarer til ejerforholdet i ejendommen. Hvis du f.eks. ejer 50/50, anbefaler vi således, at 50% af udgifterne på ejendommen betales af Ejer #1, mens de resterende 50% betales af Ejer #2.
Hvordan skal driftsudgifterne på ejendommen skal fordeles mellem ejerne?
Ejer #1
*
Ejer #2
*
Angiv hvordan driftsudgifterne på ejendommen skal fordeles mellem ejerne?
BEKRÆFTELSE
*
Vi er enige om at følgende:
1. Hvis en af os ønsker det, udarbejder vi senest den. 15 april hvert år en opgørelse over driftsudgifter i forbindelse med ejendommen i det forudgående kalenderår og en intern opgørelse til konstatering af, om vi hver har bidraget til driftsudgifter på ejendommen i overensstemmelse med samejeoverenskomsten. Begæringen herom skal fremsættes senest den 15. februar hvert år.
2. Hvis ingen af os har begæret, at der bliver udarbejdet en opgørelse over samtlige udgifter i ejendommen, anses udgifterne for det forløbne år for at være afholdt i overensstemmelse med samejeoverenskomsten.
3. Viser opgørelsen, at den ene af os har betalt mere end det aftalte, har den pågældende krav på at få det overskydende beløb betalt kontant fra den anden. Det er en dog forudsætning i den forbindelse, at kravet herom rejses inden d. 15. juni, idet kravet for det forudgående år ellers anses for at være bortfaldet.
6. INDTÆGTER AF EJENDOMMEN
Skal indtægter af ejendommen fordeles efter samme forhold som ejerforholdet i ejendommen?
*
Ja
Nej
Her skal du angive, hvordan indtægter af ejendommens fællesareal skal fordeles mellem jer. Det kan være f.eks. være lejeindtægter ved udlejning af fællesareal. Vi anbefaler, at indtægterne fordeles efter samme forhold, som svarer til ejerforholdet. Hvis du f.eks. ejer 50/50, anbefaler vi således, at 50% af indtægterne går til Ejer #1, og de resterende 50% går til Ejer #2.
Hvordan skal indtægterne af ejendommen fordeles mellem ejerne?
Ejer #1
*
Ejer #2
*
7. BESLUTNINGER OM EJENDOMMEN
Her skal I således bekræfte, at vigtige beslutninger vedrørende ejendommen kræver enighed. En aftale om, at vigtige beslutninger kræver enighed, reducerer risikoen for potentielle fremtidige konflikter mellem ejerne af ejendommen.
BEKRÆFTELSE
*
Vi er enige om, at alle disse beslutninger kun kan træffes i enighed:
1. Beslutning om pantsætning af en ejers andel af ejendommen.
2. Beslutning om udlejning af en ejers andel af ejendom
3. Samtlige øvrige væsentlige beslutninger om ejendommen og dens benyttelse
8. SALG AF EJENDOMMEN
8.1. DET ER VIGTIGT AT I ER ENIGE OM VISSE FORHOLD VED SALG AF EJENDOMMEN.
Der kan opstå problemer når begge ejere – eller blot én af ejerne – vil ud af ejendommen. Der kan navnlig opstå uenighed om hvordan prisen på ejendommen skal fastsættes, eller hvem skal have retten til at anvise en ny køber, når én af ejerne opsiger samejeoverenskomsten.
Samejeoverenskomsten vil derfor indeholde en udførlig regulering, der giver ejerne sikkerhed for, at dén ejer, der vil blive i ejendommen enten får førsteretten til at købe den anden ejers andel i ejendommen eller selv anvise en ny køber til ejendommen. Samejeoverenskomsten vil ligeledes regulere, hvordan prisen på ejendommen skal fastsættes, hvis ejerne er uenige om prisfastsættelsen, idet fremgangsmåden vil være, at prisen afgøres af en uvildig tredjemand i form af en ejendomsmægler fra parternes nærområde.
BEKRÆFTELSE
*
Vi er enige om, at følgende er aftalt imellem os om salg af hver vores andele i ejendommen:
1. Hvis vi begge vil sælge vores andel3 i ejendommen og ikke kan blive enige om prisen, skal prisen på ejendommen fastsættes af en uafhængig og uvildig vurderingsmand.
2. Hvis en af os vil sælge sin andel i ejendommen, har den anden ejer en køberet og en anvisningsret, således, at den der ønsker at blive i ejendommen, kan enten selv købe sælgers andel i ejendommen, eller anvise en køber til at købe sælgers andel i ejendom. Den ejer, der vil sælge sin andel i ejendommen, skal give den anden ejer 3 måneders skriftligt varsel. Kan der ikke nås enighed om prisen for andelen, skal prisen herom fastsættes af en uafhængig og uvildig vurderingsmand.
8.2. DET ER LIGELEDES VIGTIGT AT I HAR TAGET HENSYN TIL DEN SÅKALDTE “DEADLOCK-SITUATION”.
Denne situation omhandler deadlock. Der er med andre ord tale om en situation, hvor begge ejere vil købe den anden ejer ud af ejendommen, men ingen af ejerne vil sælge sin andel til den anden ejer.
Løsningen vil være, at du afholder en auktion, f.eks. hos en advokat, hvor den højest bydende kan blive i ejendommen mod at købe den anden ejer ud til en pris, som du har budt under auktionen hos advokaten.
BEKRÆFTELSE
*
Vi er enige om, at følgende er aftalt mellem os
Hvis en af os vil købe den anden ejer ud af ejendommen, uden at anden vil sælge sin andel i ejendommen, er hver af os berettiget til på begges vegne at anmode formanden for Danske Boligadvokater om at udpege en praktiserende advokat i vort område til at holde en auktion, hvor vi kan byde på ejendommen. Den ejer, der under auktionen byder højest, køber den anden ejer ud af ejendommen.
9. VITTERLIGHEDSHEDNER?
Ønsker I vitterlighedsvidner?
Nej
Ja
Samejeoverenskomst kan også underskrives af to vitterlighedsvidner. Brug af vitterlighedsvidner medvirker til at sikre bevis for dokumentets ægtehed. Vitterlighedsvidner skal bekræfte dokumentets oprettelse, herunder ejernes identitet og underskrift. Ulempen ved til tilføje vitterlighedsvidner er, at det forsinker processen med at få underskrevet dokumentet.
10. KONTAKTOPLYSNINGER
Her i sidste felt skal du angive oplysninger om dén person, der skal modtage dette dokument - dvs. den person, som vi skal sende dokumentet til.
Fulde navn
*
Telefon
*
E-mail
*
Skriv e-mail
Bekræft e-mail
Samejeoverenskomst
Pris:
1.495,00 kr.
Antal:
Handelsbetingelser
*
Jeg accepterer
handelsbetingelser
Tilbage til Legal Doc
Close
Search
Hit enter to search or ESC to close
Search for:
Ved at bruge denne side, acceptere du vores privatlivspolitik.
Klik her, for at læse mere om vores persondatapolitik
Close